English Persian
 
  • در واژه نامه کافی پرس می‌توانید بر اساس موضوع و یا حروف آلفبا معانی و توضیح واژه‌های ثبت شده را جستجو کنید.
  • برای افزودن واژه یا اصطلاح جدید به واژه نامه و یا تکمیل معانی یک واژه می توانید از این فرم استفاده کنید.

فرهنگ واژه های قهوه


جستجوی: نوع واژه:  
All | A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
AA  ( محل و اصالت قهوه
معنی:
اصطلاحی است مربوط به تعیین کیفیت دانه سبز قهوه ، مربوط به سایز دانه ها که نشان از سایز دانه درشت تر از معمول دارد . رابطه مستقیمی بین سایز دانه وکیفیت و طعم قهوه وجود دارد .
www.zecuppa.com/coffeeterms-bean-grading.htm
Acidity  ( آزمون کیفیت قهوه
معنی:
ترش مزه‌گی.یکی از چهار خصوصیت اصلی دانه بوداده قهوه (Acidity -Aroma- Body - Flavor )  این اصطلاح اشاره دارد به طعم واضح ترش مزه‌گی قهوه. طعمی است میوه مانند و یا شبیه به طعمی که شراب در دهان ایجاد می‌کند. این خصوصیت در بیشتر قهوه های عربیکا که در ارتفاعات رشد می‌کنند احساس می‌شود هرچند که به لحاظ شیمیایی دانه های سبز ربوستا حاوی درصد بالاتری از اسید هستند . هرچند قهوه با طعم اسیدی به معنی وجود  اسید در قهوه می‌باشد ولی نه به اندازه ای که PH قهوه را که معمولا بین 5 تا 6 می‌باشد تغییر بدهد.

لینک به ویکی پدیا


Acrid  ( آزمون کیفیت قهوه
معنی: طعم زننده.

این اصطلاح در آزمون کیفیت قهوه معمولا برای قهوه هایی با درجات بالا از ترشی ، تیزی و گسی بکار می‌رود.

Affogato  ( دم کردن - نوشیدنی - طرز تهیه
معنی:
دسری ایتالیایی ساخته شده از ژلاتو ( بستنی ایتالیایی ) و اسپرسو
لینک به ویکی پدیا

After Dinner Roast  ( بو دادن قهوه
معنی: درجه‌ای از بودادن قهوه که نسبتا در آن قهوه ها تیره رنگ و کم اسییدته هستند و مناسب سرو همراه دسر می‌باشد.
http://www.zecuppa.com/coffeeterms-roasting.htm

Aftertaste  ( آزمون کیفیت قهوه
معنی:

طعمی که قهوه در دهان بعد از بلع ( فرو دادن ) از خود به جا می‌گذارد . این طعم می‌تواند شکالاتی ، سوخته ، ادویه ای ، تنباکویی ،ترشی و ... باشد.

Air Roaster  ( بو دادن قهوه
معنی:
دستگاهی برای بو دادن قهوه که در آن از بخار و هوای داغ جهت بو دادن استفاده می شود .                            
www.theroasterie.com/blog/what-is-air-roasted-coffee
 

Alkaline  ( آزمون کیفیت قهوه
معنی:

قلیایی.

این اصطلاح در مورد طعم قهوه هایی که در دهان احساس خشکی ایجاد می‌کنند عنوان می‌شود این احساس در ناحیه انتهایی زبان محلی که طعم تلخی را تشخیص می‌دهد احساس می‌شود. طعم قلیایی الزاما خصوصیت بدی برای قهوه نیست بلکه می‌تواند جزء خصوصیات خاص برای بعضی از قهوه ها نظیر برخی قهوه های اندونزیایی و یا قهوه دارک رست (بودادن با درجه تیرگی بالا) باشد.

Altura  ( محل و اصالت قهوه
معنی:

در زبان اسپانیایی به معنی مرتفع می‌باشد.این واژه معرف دانه های قهوه‌ که در مناطق مرتفع و کوهستانی کشت شده‌اند می‌باشد.
www.coffeereview.com/glossary.cfm



American Roast  ( بو دادن قهوه
معنی:
درجه ای از بو دادن قهوه که در آن دانه های قهوه به رنگ قهوه ای روشن در می آیند.
لینک به ویکی پدیا


Americano  ( دم کردن - نوشیدنی - طرز تهیه
معنی:
نوشیدنی گرمی که از ترکیب یک یا دو اسپرسو و آب جوش به دست می اید.                                        
لینک به ویکی پدیا
Antestia  ( کشت و فرآوری دانه
معنی:
نوعی بیماری برای درخت قهوه که از آفتی به همین نام دچار می شود.                                                
لینک به ویکی پدیا


Arabica  ( گیاه شناسی قهوه
معنی:


نژادی از درخت قهوه که بیشترین گونه زیر کشت در سرتاسر جهان بوده و تقریبا 80 درصد محصول قهوه برداشت شده از آن نوع می‌باشد. این گونه بیشتر در مناطق مرتفع کشت شده تا در معرض کمتر آفات باشد . به دلیل شیب مزارع امکان برداشت ماشینی محصول مقدور نبوده و به شکل دستی برداشت می‌شود . قهوه عربیکا عطر و طعم بهتری نسبت به دیگر گونه های قهوه دارد و محصول مرغوبتر و پرطرفدارتی است.
لینک به ویکی پدیا 


Aroma  ( آزمون کیفیت قهوه
معنی:
عطر . رایحه . یکی از چهار مشخصه اصلی ( طعم ،عطر ، اسیدیته و غلظت ) هر قهوه . عطر قهوه رابطه نزدیکی با طعم آن دارد. بدون عطر احساس طعم به شوری ، شیرینی ، ترشی و تلخی محدود میشود . احساس عطر قهوه باعث تفاوت های ظریفی بین انواع قهوه می گردد.قهوه  باید به سرعت پس از بو دادن بسته بندی شود زیرا که قهوه بو داده به سرعت عطر خود را از دست میدهد.
لینک به ویکی پدیا
 
  

Artisan Coffee  ( بو دادن قهوه
معنی:
قهوه ای با کیفیت بالا که به وسیله ماشین آلات پیشرفته و افراد خبره بو داده شده است.  

Ashy  ( آزمون کیفیت قهوه
معنی: طر خاکستر . بویی که معمولا از شومینه یا زیرسیگاری به مشام می رسد. این عطر در قهوه های دارک رُست به مشام می رسد این خصوصیت الزاما مشخصه بدی برای قهوه نمیباشد . قهوه هایی با این عطر معمولا طعمی کربنی دارند.
Aspiration  ( آزمون کیفیت قهوه
معنی:
استنشاق . تنفس کردن . استنشاق بخارات حاصل از چرخاندن قهوه در دهان به درک تفاوت های ظریف قهوه ها کمک می کند.
www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/002216.htm

Astringent  ( آزمون کیفیت قهوه
معنی: گس و قابض.

عموما هر طعم و احساس نا مطبوعی نظیر شوری ، ترشی و خشکی در کناره های زبان در هنگام چشیدن قهوه.

Baggy  ( آزمون کیفیت قهوه
معنی:
طعم گونی . مشخصه ایی که حاصل نگهداری طولانی مدت دانه های قهوه در کیسه های کرباسی ( گونی ) است . این طعم در قهوه های با کیفیت پایین زمانی که به کمی بوداده شده باشند احساس می شوند.
www.spillingthebeanschicago.com/tasting
 

Baked  ( آزمون کیفیت قهوه
معنی: طعم پخته گی . طعم  و عطر بسیار کم و بی روح و غیر جذاب . این طعم زمانی در قهوه ایجاد می شود که فرایند بودادن به کندی و زمانبر انجام شده باشد . در صورتی که زمان بو دادن از 17 دقیقه طولانی تر شود در قهوه طعم پختگی ایجاد می شود .
Balance  ( آزمون کیفیت قهوه
معنی: تعادل . قهوه متعادل ممکن است دارای طعمی مرکب و پیچیده باشد ولی به معنی قهوه ای با قریب به اتفاق تمامی طعم و عطر ها  نیست . برای مثال قهوه موکا یمنی معمولا طعمی قوی و پیچیده دارد ولی کماکان قهوه متعادلی است ولی قهوه AA کنیا معمولا با داشتن طعم واضح شراب مانند ، متعادل نیست. قهوه با تعادل خوب دارای طعمی با احساس یکنواخت در تمامی قسمت های دهان میباشد. بالانس الزاما خصوصیت خوبی نیست زیرا بعضی افراد طعم واضح و منحصر بفرد را ترجیح میدهند.
www.spillingthebeanschicago.com/tasting
Bar  ( عمومی
معنی:
واحد فشار تقریبا برابر یک اتمسفر یا 14.5 psi، در ماشین اسپرسو آب داغ با فشاری بین 9 تا 10 بار از میان قهوه آسیاب شده می گذرد و اسپرسو را میسازد. محل آماده سازی و فروش انواع نوشیدنی ها بخصوص نوشیدنی های الکلی

Barista  ( عمومی
معنی:
واژه ایتالیایی به معنی متصدی و خبره در آماده سازی انواع نوشیدنی که در بار فعالیت میکند . در اصطلاح بین المللی به شخصی شاغل در کافی شاپ ، هتل ، بار یا رستوران  که در شناخت و تهیه انواع قهوه خبره باشد . 
لینک به ویکی پدیا


Bean Probe  ( بو دادن قهوه
معنی:
دماسنج مخصوص اندازه گیری دمای دانه های قهوه طی فرایند بو دادن .                                                                     
Bean Temperature  ( بو دادن قهوه
معنی:
دمای داخلی دانه قهوه هنگام بودادن . این دما را به واقع نمی شود اندازه گیری کرد اما با تعیین دمای سطحی دانه های قهوه دمای حدودی داخلی قهوه حدس زده شده و مراحل بو دادن قهوه کنترل می شود. 

تعداد نمایش:۱ ۲ ۳ ۴ ۵ ۶ ۷ ۸ ۹
۲۰۸ مورد، صفحه ۱ از ۹