English Persian
 
چرا رقابت‌های قهوه مهم‌اند؟
 
تمام رقابت‌های مربوط به قهوه در یک زمینه اشتراک دارند و این باعث می‌شود هرکدام از آن‌ها به نوبه‌ی خود اهمیت داشته باشند: این رقابت‌ها ثابت می‌کنند که قهوه چیزی است که می‌تواند به شکل معناداری آماده شود، به صورت حرفه‌ای و تماشایی به نمایش در آید و جدی گرفته شود.

شما اولین نفری نیستید که با شنیدن واژه‌های رقابت و قهوه در کنار هم یک ابرویشان را بالا می‌اندازند. در واقع تقریباً همه چنین واکنشی نشان می‌دهند. اما این رقابت‌ها واقعاً وجود دارند و هم برای باریستا‌های شرکت‌کننده، هم برای قهوه به صورت کلی، اهمیت دارند. اصلاً این رقابت‌ها برای خود شما هم تا حدی مهم‌اند؛ حتی اگر خودتان از این قضیه خبر نداشته باشید.

رقابت‌های مربوط به قهوه هنوز نتوانسته‌اند به اندازه‌ای مخاطب جذب کنند که یک برنامه‌‌ی یک ساعته در شبکه‌های تلویزیونی غذایی را، بین یکی دو برنامه‌ی محبوب دیگر، به خود اختصاص دهند. اما در میان حرفه‌ای‌های عرصه‌ی قهوه، آن‌ها – حتی اگر دیدن‌شان مخاطبان را آن قدر‌ها هم به وجد نیاورد – هیجان‌انگیزترین رویداد تماشایی هستند. 

wbc2013 11

رقابت‌ها می‌توانند موضوعات مختلفی داشته باشند: مثلاً، طعم قهوه (مثل جام برتر، The Cup of Excellence)، مهارت افراد در مزه کردن قهوه (مثل جام چشندگان، Cup Tasters)، یا مهارت در دم کردنِ دستی (مثل جام دم‌کنندگان، Brewers Cup). رقابت‌هایی در سطوح منطقه‌ای، ملی و بین‌المللی وجود دارند که به آماده‌سازی و ارائه‌ی نوشیدنی‌های اسپرسو محور می‌پردازند (رویداد‌هایی که به رقابت‌های بزرگی مثل مسابقات قهرمانی باریستاها یا World Barista Championship) و نیز رقابت‌هایی که موضوعشان طراحی شیر و قهوه است (مثل جشنواره‌ی طراحی شیر و قهوه و مسابقات جهانی طراحی شیر و قهوه Coffee Fest Latte Art Competition and World Latter Art Championships). حتی مسابقاتی وجود دارد که در آن‌ها بر سر دم کردن قهوه با استفاده از ایبریک، اِروپرِس، سیفون (یا هر وسیله‌ای که به ذهنتان می‌رسد) رقابت می‌شود. می‌توانید این رقابت‌ها را به صورت زنده حضوری تماشا کنید - زیرا خیلی از آن‌ها برای بازدید عموم آزادند – یا اینکه مثل من در اینترنت چرخ بزنید و به صورت آن‌لاین پیدا و تماشایشان کنید (زیرا اکثر این رویداد‌ها در یکی از گوشه‌های اینترنت به صورت زنده پخش می‌شوند).

کسی که "صرفاً یک فنجان قهوه می‌خواهد" ممکن است پشت چشمی نازک کند و این جور رقابت‌ها را، مثل رقابت‌های ساخت قلعه‌های شنی یا هات‌داگ خوری، رویدادی مسخره بداند که به نظرش ارزش پوشش خبری را ندارد.

اما تمام رقابت‌های مربوط به قهوه در یک زمینه اشتراک دارند و این باعث می‌شود هرکدام از آن‌ها به نوبه‌ی خود اهمیت داشته باشند: این رقابت‌ها ثابت می‌کنند که قهوه چیزی است که می‌تواند به شکل معناداری آماده شود، به صورت حرفه‌ای و تماشایی به نمایش در آید و جدی گرفته شود.

برای مثال، جام برتر (The Cup of Excellence) را در نظر بگیرید: این احتمالاً مهم‌ترین و قطعاً معتبرترین جایزه‌ای است که به قهوه اعطا می‌شود. جام برتر رقابتی است که در سطح ملی در کشور‌های تولید کننده‌ی قهوه برگزار می‌شود و در آن بهترین نمونه‌های قهوه‌های اصیل به صورت چشم‌بسته چشیده می‌شوند تا برترین آن‌ها انتخاب شود. به قهوه‌ها امتیاز می‌دهند و در پایان زارعان را معرفی می‌کنند. سپس قهوه‌ی برگزیده طی مزایده‌ای، اغلب به قیمتی باورنکردنی، به فروش می‌رسد.

جام چشندگان (Cup Tasters) مسابقه‌ای دیگر است که در آن مهارت‌های حیرت‌انگیز افراد در پرورش شامه‌شان جهت تشخیص و شناسایی چشم‌بسته‌ی انواع قهوه به نمایش در می‌آید. کسب چنین مهارتی آسان نیست، زیرا قهوه عملاً به خاطر تعداد ترکیبات عطری موجود در یک فنجان از آن، پیچیده‌ترین ماده‌ای است که انسان می‌تواند مزه‌اش کند.

جام دم‌کنندگان(Brewers Cup) و مسابقات قهرمانی باریستاها  (World Barista Championship) را اغلب نمایشی برای بهترینِ بهترین‌ها می‌دانند، اما در حقیقت هنر نمایشی و تردستی چندانی در این دو رقابت وجود ندارد. شرکت‌کنندگان در هر دوی این مسابقات می‌کوشند بیشترین حرفه‌ای‌گری و تعهدی را از خود نشان دهند که می‌تواند در ارائه‌ی خدمات (به صورت کلی و – به طور خاص – در عرصه‌ی قهوه) وجود داشته باشد. برگزار کنندگان این رقابت‌ها خود از بهترین، قابل‌ترین و (عمدتاً) متواضع‌ترین و دست و دل بازترین اهالی کسب و کار قهوه‌اند. این افراد فوق‌العاده در کارشان ماهرند و به شما خواهند گفت که حضور در عرصه‌ی رقابت‌های باریستایی و تهیه‌ی قهوه به آن‌ها کمک کرده یک سر و گردن از بقیه بالاتر بایستند.

wbc2013 6

آخرین نکته‌ای که می‌تواند استدلال مهمی در حمایت از رقابت – به عنوان یک مفهوم کلی – باشد این است که: رقابت باعث می‌شود افراد در کارشان مهارت بیشتری پیدا کنند. اصل قضیه هم همین است: اینکه آن قدر تمرین و تلاش کنید تا از رقبایتان بهتر شوید و به قدری توانمند شوید که بتوانید برنده‌ی چیزی باشید. حتی وقتی جوایز کوچک و پیش پا افتاده باشند – مثل یک تی‌شرت که در پایان رقابت‌های طراحی شیر و قهوه‌ی شهر کوچکی اهدا می‌شود –درباره‌ی فعالیت هدفمند چیزی برای گفتن وجود دارد. به این ترتیب، در نتیجه‌ی زحمات آن‌هایی که به صورت جدی و حرفه‌ای به زراعت، بو دادن و دم کردن قهوه مشغول‌اند و نشان می‌دهند چه کارهایی ممکن است، صنعت قهوه به عنوان یک پیکره‌ی کلی می‌تواند رشد و پیشرفت کند.

نظر شما

میانگین امتیاز کاربران: 3.3  (3 رای)
  • Aydin hamishekar
  • ۲۸ بهمن ۱۳۹۲ ۱۳:۵۸
  • 5
  • 0
    3

Mamnoon be khatere matalebe khoobetoon

  • amir
  • ۲۷ اسفند ۱۳۹۲ ۱۸:۵۹
  • 5
  • 0
    3

besiar awli va karbordi

  • پریسا حسن ولی
  • ۱۶ فروردین ۱۳۹۴ ۱۱:۲۳
  • 0
  • 0
    0

مرسی از مطالبتون


امتیاز:
 
نام فرستنده:
پست الکترونیک: *  
نظر: *
 
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500